tiistai 23. elokuuta 2011

Avomaankurkusta raikas salaatti



Mummon hölskytyskurkut tilleineen ovat perinteinen kiva lisä kesäpöydässä. Halusin kokeilla vähän erilaista tuorekurkkuherkkua ja sekoitin kastikkeen jogurtista ja mintusta ja yhdistin rapsakoiden avomaankurkkuviipaleiden kanssa. Ihanan yksinkertaista ja niin hyvää.

Raikkaat avomaankurkut
(4:lle)

2 - 4 avomaankurkkua
1 dl maustamatonta paksua jogurttia
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
mintun lehtiä hienonnettuna

Paloittele kurkut.
Sekoita jogurtin joukkoon etikka, suola, pippuri sekä hienonnettu minttu. Kaada kastike kurkkuviipaleille ja sekoita kevyesti.
Koristele mintun lehdillä ja tarjoa heti.


Mainio avomaankurkkulajike
Tänä kesänä kokeilin kasvattaa kurkkua isossa ruukussa lämpimällä eteläparvekkeella. Alkukesästä ajattelin, että ihan turha kokeilu, mutta aion varmasti kylvää jatkossakin tätä satoisaa kurkkua. Kurkkulajike (Cucumis Sativus 'Cristal lemon') on hauska, pallon muotoinen, sitruunan kokoinen, keltavihreä ja pienenä piikikäs kuin kaktus. Kypsyessään kurkun piikit pehmenevät ja se muuttuu raidalliseksi.



Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha II














4 kommenttia:

  1. Katselin Kaisaniemi-kuvia suurella mielihyvällä. Kiitos niistä!

    VastaaPoista
  2. Voi, miten tunnelmallisia kuvia Kaisaniemestä. Nyt, kun ei tule käydyksi Helsingissä aiemmankaan vertaa, puutarhamatkailukin sinne on jäänyt aivan tyystin. Höh.

    Kiitos kurkkureseptistä! Olen omani kutakuinkin säilönyt etikkaan, mutta pötkylöitä näyttää tulevan vieläkin (kahdesta vaivaisesta kasvista on tullut jo viitisen kiloa kurkkuja!), joten tuo tuli tarpeeseen. Muitakin aineksia löytyy kaapista (ja minttua pihalta). Pitääkin tehdä vaikka kreikkalaistyyppisiä lihapullia tai -vartaita tuon kaveriksi!

    Mielenkiintoisen näköinen tuo sinun kurkkulajikkeesi. Onko siinä ihan "peruskurkun" maku vai poikkeaako makukin tavanomaisemmista avomaalajikkeista?

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia kasvitieteellisestä. On kyllä niin kaunis paikka!
    Onpa jännät kurkut! Pyöreän muotonsa vuoksi eivät edes tuo kurkkua mieleen.
    Vähän tuon tapaista kurkkusalaattia olenkin joskus tehnyt.Täälläpäin muuten ei ole isoja pitkiä kurkkuja kuten Suomessa,vaan pieniä,ja ne ovat kiinteämpiä kuin Suomessa käytetyt lajikkeet.

    VastaaPoista
  4. Katriina: Ole hyvä :)

    Intopii: Höh tosiaan, mutta ehkä taas joskus.
    Kurkut sopisivat tosi hyvin kreikkalaistyyppisten lihapullien kanssa.
    Näiden pallokurkkujen maku on hieman erilainen kuin perusavomaankurkussa. Ne ovat tosi rapeita ja aavistuksen makeahkoja. Suosittelen!

    Yaelian: Nuo kurkut näyttävät enemmän koristekurpitsoilta kuin kurkuilta. Kas kun siellä ei ole sitä pitkää kurkkua, luulisi viihtyvän siellä lämmössä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...