torstai 7. lokakuuta 2010

Täytetyt paprikat ja maalaismaisemia



Täytetyt kasvikset ovat niin herkkua ja kuuluvat mielestäni syksyyn. Paprikoihin voi loihtia monenlaisia täytteitä. Tässä yksi versio, jossa on jauhelihaa, tomaatteja ja fetaa.

Täytetyt paprikat

2 isoa paprikaa

Täyte:
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
hieman öljyä pannulle
200 g jauhelihaa
ripaus mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
(ripaus chilijauhetta tai cayennepippuria)
½ tl yrttisuolaa tai suolaa
12 kirsikkatomaattia
1 dl fetajuustoa


Pinnalle juustoraastetta

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet sekä valkoiset osat.
Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä.
Lisää mausteet sekä halkaistut tomaatit, sekoittele hetki ja maista.
Lisää lopuksi fetajuusto murusteltuna ja sekoita.
Aseta paprikanpuolikkaat matalareunaiseen uunivuokaan. Täytä paprikat ja ripottele juustoraastetta päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.



Maalaismaisemia
Patinoituneet, vanhat, vähän vinksallaan olevat rakennukset ovat aina kiehtoneet minua. Niillä on historia kerrottavanaan ja varmasti kiehtova sellainen.




14 kommenttia:

  1. Syön aina täytettyjä paprikoita, kun niitä on jossakin tarjolla, mutta miksi ihmeessä en tule koskaan itse niitä tehneeksi? Nytpä on sopiva ohje, käy hyvin tällaiselle aloittelevalle hiilihydraatinvälttäjälle (väsymys on hävinnyt, mutta senttejä ei).

    VastaaPoista
  2. Meinaan tulla aivan höperöksi kun nään noita kauniita vanhoja rakennuksia, pitäisi päästä tutkimaan mitä aarteita raunioista löytyy. Ei varmaan mitään ihmeellistä, mutta villeissä unelmissa aarteita tietenkin.
    Kaunis vanha talo, miksi ihmeessä hylätty? :(

    VastaaPoista
  3. Kiitos sinun, nyt tiedän, mitä teemme lauantaina iltaruoaksi :)
    Rakastan maalaismaisemia ja täällä pääkaupunkiseudulla ja lähitienoilla niitä on paljon. Rapistuneista rakennuksista tulee mieleeni yksi juhannus, jolloin kävelimme mieheni ja muutaman ystävämme kanssa niityllä, jonka laidalla oli hylätty talo. Aloimme pohtia talolle historiaa. Talot, ladot ja muut autiot paikat saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Ja ovat ne todella kuvauksellisiakin.

    VastaaPoista
  4. Ihana resepti ja ihanat kuvat. Isoäitini ihastui paprikaan matkalla Unkariin joskus 60-luvulla. Siitä pitäen kesähuvilallamme, jossa hän huseerasi, oli tarjolla paprikalla maustettua lihakeittoa ja lihapullia ja täytettyjä paprikoita. Hän oli tuonut matkalaukullisen paprikatahnatuubeja Unkarista ja niistä riitti joksikin aikaa ;-)

    VastaaPoista
  5. Oih nam, kiitos tästäkin vinkistä! Kun saisi vielä tilattuna kotipöytään suoraan sinulta! :)

    Samat on mieltymykset, voisin lähteä tutkimusretkille vanhoihin taloihin ja latoihin... Erityisesti vinot ladot ovat suosikkejani. :) Oletko nähnyt upean kirjan Viimeiset vieraat- elämää autiotaloissa (Fagerström-Rasa-Willamo)? Suosittelen!

    VastaaPoista
  6. Namskis, namskis! Tààllà onkin paprika-aika parhaimmillaan. Samoin tààllà olisi sinulle satoja vuosia vanhoja, rànsistyneità KIVIrakennuksia kuvattaviksi. Kauniita, kauniita ovat kuvasi - taas.

    VastaaPoista
  7. Täytettyjä paprikoita ja muitakin täytettyjä kasviksia teen aika usein,mutta lihattomana versiona.Miten nätit nuo syksyiset lehdet ovatkaan!

    VastaaPoista
  8. Nyt meillekin löytyi sopiva resepti tälle illalle, kiitos tästä ;)
    Ja erittäin kauniita kuvia! Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  9. Miten ihania kuvia. Nuo vanhat ja elämää nähneet talot kertovat aina tarinaa menneestä. Miksihän ne tosiaan ovat jääneet tyhjilleen?

    VastaaPoista
  10. Katriina: No nämähän ovat sitten hyvä vaihtoehto. Lisäksi perinteinen riisiversio on usein hieman mauton.
    Päivikki: Isompi rakennus ei vaikuttanut hylätyltä. Pienempi oli aika surkeana keskellä kynnettyä peltoa.
    Lumiomena: Kuvauksellisia kyllä ja saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Pienestä talosta minulla on jo tarina päässäni.
    Saila: Kuulostaapa hurmaavalta huvilaelämältä isoäidin herkkupatojen äärellä. Paprikatahna on minulle ihan tuntematon tuote. Saakohan sitä Suomesta?
    Satu: Hih ;) Kirja ei ole minulle tuttu, kiitos paljon vinkistä. Aion ehdottomasti siihen tutustua.
    Lissu: Oih, toissakesänä olin vähällä lähteä sinne suunnalle. Ehkä joku päivä.
    Yaelian: Siellä onkin sinulla monipuoliset kasvisvalikoimat :)
    Elisa: Hauskaa. Sinulle myös kivaa viikonloppua!
    Liina: Kiitos. Isompi rakennus oli kyllä käytössä, mutta talo pellon keskellä oli hieman surullinen.

    VastaaPoista
  11. Täytettyjen paprikoiden ohje kuulosti oikein herkulliselta ja vieläpä aika helpolta. Taidanpa tehdä viikonloppuna, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  12. Onpa herkullisen näköisiä paprikoita.
    Hauskaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  13. Hauska sattuma, että juuri syötyäni täytetyt tomaatit satuin katsastamaan mitä uutta täällä :)
    No ehkäpä piankin teen sitten paprikat täytteellä.

    Sain orgaanisia tomaatteja, jotka oli kyllä suurimmat, mitä olen koskaan nähnyt. (mehän asummekin USAssa)Yhden syötyäni oli jo vatsa täysi. Täyte muuten oli todella samankaltainen, kuin sun ohjeessakin. En pidä riisistä muuta kuin lihapiirakassa.

    Kuvat taas henkeäsalpaavan kauniit. Kiitos!
    Tarja

    VastaaPoista
  14. Pioni: Hyvät ja helpot! Hauskaa, jos innostuit tekemään.
    Villasukka: Herkullisia olivat!
    Tarja: Aika hauska yhteensattuma.
    Eli tomaatit siellä - big tai huge :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...