perjantai 22. tammikuuta 2010

Munakasleivät


Oi, viikonloppuna saa nauttia rauhallisesta heräämisestä ja verkkaisesta tahdista. Aamiaisella voi viipyä pitkään ja nauttia kaikessa rauhassa. Ulkona jatkuvat paukkupakkaset, sisälläkin on melko viileää joten höyryävää teetä kuluu pannutolkulla.

Jos haluat nautiskella munakkaasta aamiaisella, sitä voi hauskasti tarjota leipään tehdyssä kolossa. Ei vaikeaa lainkaan ja tekijä saa näillä leivillä yleensä mukavalta tuntuvia aamupöpperöisiä ilahduttavia kommentteja. Kannattaa kokeilla. Jos puolestaan teet näitä ihan vain omaksi iloksesi, kehu vähän itseäsi ja nauti.

Munakasleivät
(4:lle)

4 kananmunaa
1½ rkl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
4 palaa isoa paahtoleipää
½ - 1 dl juustoraastetta

paistamiseen voita tai margariinia

Sekoita kulhossa munat, vesi ja mausteet.
Leikkaa lasia apuna käyttäen jokaiseen leipään pyöreä kolo.
Kuumenna rasvaa paistinpannussa. Aseta leivät pannulle ja kaada koloihin hitaasti ja varovasti munakasseosta. (Jotta munakas ei valuisi kolosta, paina leipää pannua vasten hetken aikaa.)
Ripottele munakkaan päälle juustoraastetta.
Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja käännä. Anna toisen puolen paistua vielä pari minuuttia. Pane tarjolle viimeksi paistettu puoli päällepäin.


Tulppaanit tuovat lupauksen keväästä, päivät jo hieman pitenevät. Naapurilta saamaani kimppua piti tietysti kuvata joka suunnasta. Kiitos Tuija!



4 kommenttia:

  1. Tein niitä juuri aamupalaksi ja reiät tein piparimuoteilla. Siinä sitä oli nalle-, pupu-, talo- ja kukkaleipiä tarjolla. Hiukan muoto kärsi, kun käänsin leivän, mutta paahdoin keskipalat samalla ja laitoin ne leivän kanssa tarjolle. Olivat ihan mahtavia! Mieheni piti eniten reissumieheen tehdystä talosta!

    VastaaPoista
  2. Hauska idea nuo piparimuotit. Ystävänpäivänä sitten sydänmuotit esiin!

    VastaaPoista
  3. Hauska idea! Näillä taidan joku sunnuntaiaamu yllättää oman mieheni :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...